010-408 1875 info@erasmussport.nl

VEELGESTELDE VRAGEN

Hier vind je antwoorden op veel gestelde vragen !

Algemeen

Hoe kan ik het Erasmus Sport Center bereiken?

Het Erasmus Sport Center is gevestigd op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam aan de Burgemeester Oudlaan 50. Voor de bereikbaarheid van de campus en informatie over parkeren kun je kijken op https://www.eur.nl/contact

Hoe kan ik mijn Erasmus Sport appaccount activeren?

De Erasmus Sport app wordt beheerd door onze fitnessinstructeurs. Om je account te activeren kun je een mailtje sturen naar fitness@erasmussport.nl of een van de fitnessinstructeurs aanspreken.

Ook voor overige vragen met betrekking tot de app kun je bij hen terecht. 

Wat zijn de openingstijden van het Erasmus Sport Center?

De openingstijden van het Erasmus Sport Center en van de fitness zijn hier te vinden: http://erasmussport.nl/contact/ 

Op welke dagen is het Erasmus Sport Center gesloten?

Het Erasmus Sport Center is in principe 7 dagen per week geopend. Alleen op feestdagen en in de kerstvakantie zijn wij gesloten.

Bekijk de actuele openingstijden hier:http://erasmussport.nl/contact/ Daarnaast hanteren wij in de zomervakantie een zomerrooster.

Daarin zijn we wel 7 dagen per week geopend, maar met beperktere openingstijden en andere lessen. 

Wat te doen wanneer ik mijn Erasmus Sport pas kwijt ben?

Als je je sportpas kwijt bent of als deze gestolen is dan moet je dat zo snel mogelijk melden bij onze service desk of via e-mail: info@erasmussport.nl

Als de verloren of gestolen sportpas in de tussentijd door iemand anders wordt gebruikt zien wij dat als misbruik en zullen wij de sportpas innemen (zie ook onze algemene voorwaarden).

Aan de service desk kunnen we vervolgens een duplicaat van je pas maken.Daarvoor rekenen we €7,50 administratiekosten. Met het aanmaken van zo’n duplicaat vervalt de geldigheid van de oude pas.

Waar kan ik naar toe gaan wanneer ik mijn spullen kwijt ben geraakt bij Erasmus Sport?

De gevonden voorwerpen (kleding, schoenen e.d.) worden bewaard in een grote kar bij de squashbanen. Pasjes, sieraden, elektronica e.d. bewaren we bij de service desk.

Wanneer deze niet worden geclaimd brengen wij ze naar de front office van het University Support Centre: https://www.eur.nl/services/gevonden-en-verloren-voorwerpen 

Partners & Sportclubs

Zijn er samenwerkingen tussen Erasmus Sport en andere sportfaciliteiten?

Jazeker! Je kunt op veel meer plaatsen in Rotterdam en omstreken terecht met je Erasmus Sport pas. Bij verschillende partners krijg je kortingen of kun je gratis gebruik maken van hun aanbod.

Voor een overzicht van al onze partners kun je kijken op http://erasmussport.nl/tarieven/ en even naar onderen scrollen.

Hoe kan ik lid worden bij een van de verenigingen?

Als je lid wilt worden bij een van onze studentensportverenigingen dan kun je rechtstreeks contact opnemen met de vereniging zelf.

Je vindt een overzicht van alle verenigingen via http://erasmussport.nl/verenigingen/ en van daar kun je doorklikken op het logo van de vereniging om op hun website terecht te komen en contactgegevens te vinden. 

Wat is het extra bedrag dat je moet betalen om lid te worden bij een vereniging?

Dat verschilt per vereniging, elke vereniging hanteert daarvoor een ander tarief. Voor het antwoord op deze vraag kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met de vereniging zelf.

Je vindt een overzicht van alle verenigingen via http://erasmussport.nl/verenigingen/ en van daar kun je doorklikken op het logo van de vereniging om op hun website terecht te komen en contactgegevens te vinden. Je hebt wel voor de meeste verenigingen een sportpas nodig.

Vraag bij de betreffende vereniging na welke afspraken zij hierover hebben. 

Wat biedt Erasmus Sport aan?

Bijna te veel om op te noemen! We hebben dagelijks groepslessen, vrije sportmogelijkheden en de fitness. Daarnaast bieden we ook diverse cursussen aan (soms tegen betaling) en hebben we 23 sportverenigingen met ieder hun eigen aanbod.

Ook kan je met je sportpas terecht bij veel sportpartners in Rotterdam.
http://erasmussport.nl/bodyfit/
http://erasmussport.nl/budo/
http://erasmussport.nl/cursussen/
http://erasmussport.nl/verenigingen/
http://erasmussport.nl/tarieven/ 

Waar kan ik data vinden voor open dagen van verenigingen wanneer ik interesse heb om lid te worden?

Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met de betreffende vereniging. Je vindt een overzicht van alle verenigingen via http://erasmussport.nl/verenigingen/ 

Faciliteit

Zijn er kluisjes aanwezig bij Erasmus Sport waar je je spullen in kunt doen?

Ja, en daar kan je kosteloos gebruik van maken! Op een computerscherm kun je een viercijferige code invoeren waarna je een kluisje krijgt toegewezen. Na afloop van het sporten kun je met je zelf gekozen code en het kluisnummer je spullen weer uit het kluisje halen.

Let wel op: de kluisjes zijn redelijk groot en zouden voor een normale sporttas ruim voldoende moeten zijn. Bij grotere voorwerpen (denk aan een paraplu of een flinke koffer) is het mogelijk dat ze niet in een kluisje passen. Kluisjes worden iedere avond geleegd, je kunt dus spullen niet langer dan een dag erin doen. 

Hebben jullie een zwembad op jullie faciliteiten?

Nee, wij hebben helaas geen zwembad. Wel kun je op vertoon van je collegekaart met korting zwemmen bij het Oostelijk Zwembad. Voor meer informatie hierover kun je kijken op hun website: https://oostelijkzwembad.nl 

Hoe werkt het reserveren van een squashbaan?

Voor het reserveren van een squashbaan zijn twee geldige sportpassen of dag passen nodig.

Reserveren kan alleen op de dag zelf en alleen aan de service desk. Het is helaas niet mogelijk om telefonisch of online te reserveren. Een reservering is voor 30 minuten, daarna kan het zijn dat er anderen dezelfde baan hebben gereserveerd. In dat geval kan je wel weer een nieuwe aansluitende reservering maken aan de service desk.

Reserveren van een squashbaan is kosteloos. Rackets kunnen aan de service desk worden gehuurd voor €2,50 per stuk en squashballen kunnen aan de service desk worden gekocht voor €4,00.

Let op: vooral op dinsdag- en donderdagavond kan het erg druk zijn op de squashbanen, omdat dat de clubavonden van onze squashvereniging Tick in de Nick zijn. Zeker op die avonden is het dus aan te raden om eerder op de dag al langs te komen om een reservering te maken. 

Hoe werkt het reserveren van een tennisbaan?

Voor het reserveren van een tennisbaan zijn twee geldige sportpassen of dag passen nodig.

Reserveren kan alleen op de dag zelf en alleen aan de service desk. Het is helaas niet mogelijk om telefonisch of online te reserveren. Een reservering is voor 45 minuten, daarna kan het zijn dat er anderen dezelfde baan hebben gereserveerd. In dat geval kan je wel weer een nieuwe aansluitende reservering maken aan de service desk.

Reserveren van een squashbaan is kosteloos. Rackets kunnen aan de service desk worden gehuurd voor €2,50 per stuk en tennisballen kunnen aan de service desk worden gekocht voor €7,00 per set van vier ballen. 

Is het ook mogelijk om een zaal te reserveren?

Ja, dit kan. Met een geldige sportpas kun je vanaf woensdagmiddag 12 uur voor het komende weekend gratis een sporthal of trainingszaal reserveren voor een uur, uiteraard op basis van beschikbaarheid.

Dit doe je door een mailtje te sturen naar info@erasmussport.nl met daarin voor welke sport je de zaal wilt reserveren, op welke dag en tijd je de zaal wilt reserveren en een telefoonnummer waarop we je kunnen bereiken indien nodig. Iedereen die op het gereserveerde moment mee wil doen moet in het bezit zijn van een geldige sportpas of een dag pas aanschaffen aan de service desk.

Voor reserveringen doordeweeks of voor langere reserveringen in het weekend wordt wel zaalhuur in rekening gebracht. Ook daarvoor kun je mailen naar info@erasmussport.nl dan zorgen wij dat je zo snel mogelijk een reactie van ons krijgt. 

Is het mogelijk om te douchen bij Erasmus Sport?

Na het sporten kun je uiteraard douchen in een van onze kleedkamers. Een deel van deze douches kun je vinden in afsluitbare cabines, zodat je voldoende privacy hebt. 

Uitrusting

Kan ik sportmateriaal lenen bij het Erasmus Sport Center?

Voor alle groepslessen kan je kosteloos gebruik maken van de benodigde materialen. Daarnaast zijn er verschillende materialen te leen (o.a. basketballen, trefballen, zaalvoetballen), te huur (squashrackets, tennisrackets) of te koop (squashballen, tennisballen, handdoeken) bij onze service desk.

Als je twijfelt of je bepaalde materialen bij ons kunt lenen, huren of kopen kun je ons natuurlijk altijd bellen op 010-4081875 of mailen via info@erasmussport.nl 

Moet je je eigen sportmateriaal meenemen om mee te doen aan een van de sporten?

Dat hoeft niet, maar mag natuurlijk wel. Voor alle groepslessen kan je kosteloos gebruik maken van de benodigde materialen.

Daarnaast zijn er verschillende materialen te leen (o.a. basketballen, trefballen, zaalvoetballen), te huur (squashrackets, tennisrackets) of te koop (squashballen, tennisballen, handdoeken) bij onze service desk. Als je twijfelt of je bepaalde materialen bij ons kunt lenen, huren of kopen kun je ons natuurlijk altijd bellen op 010-4081875 of mailen via info@erasmussport.nl 

Sportlessen

Is het mogelijk om een proefles te nemen?

Jazeker! Bij ons aan de service desk kun je voor €6,00 een dagpas kopen. Daarmee kun je diezelfde dag één of meerdere groepslessen volgen of een andere sport beoefenen.

Als je die dag (ook) gebruik wilt maken van de fitness komt er nog een toeslag van €3,00 bovenop. Als je een keer mee wilt trainen met een club kun je het beste direct contact opnemen met die club.

Moet ik me aanmelden voor een of meerdere van de groepslessen?

Alleen voor Power Pump en Xcore moet je een ticket halen bij onze service desk, dit kan op de dag van de les tot de les begint.

Er zijn een aantal plaatsen beschikbaar voor Power Pump en Xcore en vol=vol. Voor alle overige groepslessen zorg je gewoon dat je op tijd in de juiste zaal aanwezig bent om aan de lessen deel te kunnen nemen. 

Waar kan ik zien of een les niet doorgaat?

We proberen lesuitval natuurlijk zoveel mogelijk te voorkomen. Een enkele keer kan het wel voorkomen dat er geen vervanger beschikbaar is bij afwezigheid van een docent. In deze gevallen zullen we dat altijd zo snel mogelijk melden via http://erasmussport.nl/roosters-andlesuitval/#action=calp_today 

Lidmaatschap & Prijzen

Kan ik een sportpas kopen voor een periode korter dan een jaar?

Jazeker! Je kunt ook een sportpas aanschaffen voor de periode van 1 maand, 3 maanden of 6 maanden. Op http://erasmussport.nl/tarieven/ kun je de prijzen van deze verschillende passen vinden. 

Voor hoe lang is mijn Erasmus Sport pas geldig?

De passen voor een vaste periode (1 maand, 3 maanden, 6 maanden of 1 jaar) gaan allemaal in op de dag van aankoop. Dat betekent dat jouw sportpas voor 1 jaar die je gekocht hebt op 7 december 2018 geldig is tot en met 6 december 2019.

Onze actiepassen zijn geldig gedurende een vooraf vastgestelde periode, bijvoorbeeld tot en met 31 augustus. Op het moment dat je je pas bij de toegangspoort naast onze service desk scant zal op het scherm ook altijd te zien zijn tot wanneer je sportpas geldig is. 

Is het mogelijk om in termijnen te betalen?

Nee, dat is niet mogelijk. Het volledige bedrag moet in een keer voldaan worden. 

Is het mogelijk om mijn sportpas voortijdig op te zeggen?

Nee, dat is niet mogelijk. Al onze sportpassen zijn niet opzegbaar, vandaar dat we zulke goede deals kunnen bieden met zo’n uitgebreid programma. 

Is het mogelijk om alleen een Erasmus Sport pas te kopen voor fitness?

Nee, dat is niet mogelijk. Voor toegang tot de fitness betaal je een toeslag (zie ook www.erasmussport.nl/tarieven ), die bovenop je basis sportpas gekocht kan worden. 

Is er een speciale deal voor EUR-medewerkers?

EUR-medewerkers kunnen sporten tegen dezelfde tarieven als EUR-studenten. Zie http://erasmussport.nl/tarieven/ voor een overzicht van de verschillende tarieven.

Tijdens de actieperiodes in januari en september kan het zijn dat er voor medewerkers een nog gunstiger tarief wordt gehanteerd dan voor studenten. Houd om daarvan op de hoogte te blijven altijd onze website en social media in de gaten! 

Is er een speciale deal voor studenten die hier voor een periode korter dan een jaar verblijven?

In september en januari hebben wij altijd een sportpassenactie waarbij we de sportpassen met een korting aanbieden.

Speciaal voor de leden van ESN (Erasmus Student Network: https://esnrotterdam.nl/ ) hebben we in september ook actiepassen voor een kortere periode. Ben je lid van ESN, vraag dan bij hun de specificaties na.

Buiten de actieperiode om hebben we geen speciale deals voor studenten die hier korter dan een jaar verblijven, al kan er natuurlijk wel een sportpas worden aangeschaft voor een kortere periode dan een jaar. Voor die prijzen kun je kijken op http://erasmussport.nl/tarieven/ 

Wat zijn de tarieven om bij Erasmus Sport te sporten?

De prijzen voor de verschillende soorten sportpassen kun hier vinden: http://erasmussport.nl/tarieven/

Daarnaast hebben wij altijd in september en in januari een sportpassenactie waarbij we onze passen nog net iets goedkoper aanbieden. Deze acties zullen wij altijd communiceren via onze website en social media. 

Welke betalingsmethoden accepteren jullie?

Bij onze service desk kun je voor je sportpas of cursus betalen met contant geld, met de pinpas (Maestro en V Pay) en met creditcard (MasterCard en VISA).

In onze webshop kun je betalen met iDeal en creditcard. Bij het Erasmus Sport Café kun je betalen met contant geld en per pin (Maestro en V Pay). 

Wordt mijn sportpas automatisch verlengd?

Nee, wij verlengen je sportpas niet. Als je je sportpas wilt verlengen kun je dat zelf doen in onze webshop of aan de service desk, waarbij je opnieuw het hele bedrag voor je verlengde sportpas moet voldoen.

ENGLISH