App Coming Soon

Boks & Budo

Boks & Budo

2024

Boks & Budo

Wij bieden diverse boks- en budo sporten in ons programma. Traditionele Japanse verdedigingssporten, maar ook  krijgs- en vechtkunsten vind je bij Erasmus Sport!

Bekijk dit filmpje om een beeld te krijgen van ons ruime aanbod.

Meer weten over iedere sport

discount

Pencak Silat + -

Pencak silat is de verzamelnaam voor traditionele Indonesische krijgskunsten. Er zijn verschillende stijlen ontwikkeld die vaak lokale dieren imiteren. Vaak spelen bij pencak silat mentaal spirituele elementen mee, waarbij fysieke en geestelijke ontwikkeling samengaan. De meer moderne stijlen en westerse invulling richten zich meer op het fysieke element

discount

Brazilian Jiu Jitsu + -

Brazilian Jiu Jitsu is een grappling sport met de nadruk op grondvechten. Door gebruik te maken van hefboomwerking en het lichaamsmechanisme, kan een klein persoon met techniek een groter en sterker persoon verslaan. Het doel is om je tegenstander te verslaan door gebruik te maken van controls en submission holds. Brazilian Jiu Jitsu kan beoefend worden als zelfverdediging bij Erasmus Sport, in aanvulling op MMA, judo of traditionele jiu jitsu do, maar ook als een competitieve sport.

discount

Urban Self Defense + -

Tijdens de Urban Self Defense-lessen ben je bezig met sport, conditie en martial arts. De lessen bestaand uit zogenaamde “pad drills” en technieken die tegen één of meerdere tegenstanders gebruikt kunnen worden. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe studenten die mee willen doen!

discount

Naginata + -

Naginata is de Japanse krijgskunst van het ‘naar beneden bewegende’ zwaard. Vroeger werd Naginata gebruikt door de Samurai, maar tegenwoordig is het in veranderd een competitieve sport. Bij Naginata word je uitgedaagd om technische en complexe bewegingen te maken. Met het zwaard in de hand, zal je je mentale en fysieke grenzen verleggen. Verder werk je bij Naginata aan je uithoudingvermogen, discipline, focus en mindfulness.

discount

Boksen + -

Boksen is één van de meest intensieve trainingen waaraan je kunt deelnemen. Conditie, kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid worden allemaal gemeten. Trainen kan om jezelf te versterken, meer zelfvertrouwen te krijgen, wedstrijdklaar te worden of gewoon als een recreatieve work-out, onder professionele begeleiding.

discount

Judo + -

Judo is voor iedereen. Bij Erasmus Sport zowel recreatief als competitief mogelijk. Een intensieve training, met algemene warming up en steeds specifieker wordend. Werpen en niet geworpen willen worden. Controleren en niet gecontroleerd willen worden zijn twee ingrediënten voor een pittige judotraining.

discount

Kickboksen + -

Bij Kickboksen wordt van verschillende boks- en traptechnieken gebruik gemaakt. Deze technieken worden aangevuld met specifieke conditietrainingen. Zelfvertrouwen, discipline en fitheid, maar ook plezier staan centraal binnen deze work-out. Daarnaast is kickboksen een uitstekende work-out tegen stress.

discount

Tai Chi + -

Tai Chi heeft zijn oorsprong in China. Het bijzondere van de Tai Chi vechtkunst is het luisteren naar de tegenstander en het gebruik maken van de veerkracht van ontspannen spieren: interne energie. Belangrijk zijn ontspanning, een goede lichaamshouding en het begrijpen van energiepatronen. Het beoefenen van Tai Chi heeft gunstige effecten voor de gezondheid, het welbevinden en je persoonlijk functioneren. Het brengt je dichter bij jezelf en meer in balans.

discount

Grappling + -

Bij Grappling zijn technieken van het Braziliaanse Jiu Jitsu gemixt met worstelen en beenaanvallen om een complete worstelstijl te creëren. Het doel is om tegenstanders te controleren en het gevecht af te sluiten met een ‘lock of choke’. De sport wordt beoefend zonder een traditionele gi (kimono). Grappling kan gebruikt worden als een vorm van zelfverdediging of een manier om in vorm te komen. Daarnaast kan het gebruikt worden als een aanvulling op je jiu jitsu en judotraining. Grappling vormt ook de perfecte basis voor MMA. Het enige dat je nodig hebt is een korte broek zonder zakken en een strak T-shirt.