FAQ

page start

Algemeen

Sports Building is gevestigd op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam aan de Burgemeester Oudlaan 50. Voor de bereikbaarheid van de campus en informatie over parkeren kun je kijken op https://www.eur.nl/contact

Onze openingstijden zijn als volgt:

Sports Building:
Maandag t/m vrijdag: 8.00 – 23.00 uur
Zaterdag en zondag: 11.00 – 18.00 uur

Erasmus Sport Café:
Maandag t/m vrijdag: 8.00 – 23.00 uur
Zaterdag en zondag: 11.00 – 17.00 uur

Fitness:
Maandag t/m vrijdag: 8.00 – 23.00 uur
Zaterdag en zondag: 11.00 – 17.00 uur

Tijdens bovenstaande openingstijden zijn we per mail bereikbaar voor al jouw vragen. Gebruik hiervoor het volgende e-mailadres info@erasmussport.nl.

Gedurende het jaar is Erasmus Sport tijdens feestdagen en in de periode rondom Kerst en Oud & Nieuw (25 december t/m 1 januari) gesloten. Check het volledige overzicht hier.

Als je je sportpas kwijt bent of als deze gestolen is dan moet je dat zo snel mogelijk melden bij onze service desk of via e-mail: info@erasmussport.nl.

Aan de service desk kunnen we vervolgens een duplicaat van je pas maken. Hiervoor rekenen we €7,50 administratiekosten. Met het aanmaken van zo’n duplicaat vervalt de geldigheid van de oude pas.

Als de verloren of gestolen sportpas in de tussentijd door iemand anders wordt gebruikt zien wij dat als misbruik en zullen wij de sportpas innemen (zie ook onze algemene voorwaarden).

De gevonden voorwerpen (kleding, schoenen e.d.) worden minimaal 1 week bewaard op de begane grond, naast de lift. Elke vrijdag worden de spullen, die er langer dan een week liggen, weggehaald.

Pasjes, sieraden, elektronica e.d. bewaren we bij de service desk. Wanneer deze niet worden geclaimd brengen wij ze naar de front office van het University Support Centre: https://www.eur.nl/services/gevonden-en-verloren-voorwerpen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Erasmus Sport? We communiceren alle updates direct via onze app, onze social media kanalen (Facebook, Instagram) en via onze website. We willen je dan ook adviseren om deze kanalen te volgen. Ook sturen we regelmatig nieuwsbrieven naar onze leden. Ontvang jij geen nieuwsbrieven, maar wil je deze wel graag ontvangen? Check dan even of wij een goed e-mailadres van je hebben! Ga naar onze webshop, ga met je muis over ‘Mijn profiel’ en klik op ‘Mijn gegevens’. Hier kun je je e-mailadres checken (en eventueel aanpassen).

Website algemeen (online classes)

Twee mogelijkheden: of de combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord (hoofdlettergevoelig) klopt niet, of je hebt geen geldige sportpas. Zonder geldige sportpas kun je namelijk geen online lessen bekijken. In onze webshop kun je dit zelf controleren. Als je daar wel in kunt loggen ligt het niet aan de combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord. Ga dan in de webshop naar ‘Mijn profiel’, ‘Mijn geschiedenis’ en ‘Mijn Sportpas’. Daar kun je zien of jouw sportpas wel actief en geldig is. Als daar geen actieve en geldige sportpas staat kun je altijd een nieuwe aanschaffen onder ‘Sportpassen’. Denk je dat dit niet klopt, omdat je wel een geldige sportpas hebt? Mail ons dan naar info@erasmussport.nl. Geef ons in ieder geval je voornaam, achternaam en sportpasnummer.

Webshop algemeen

Heb je je spamfolder gecontroleerd? Als je daar ook geen mail ziet kun je het beste even mailen naar info@erasmussport.nl. Geef ons in ieder geval je voornaam, achternaam en sportpasnummer (als je al een sportpas hebt).

Mail ons naar info@erasmussport.nl, dan lossen wij dit voor je op. Geef ons in ieder geval je voornaam, achternaam en sportpasnummer.

Je kunt de geldigheid van jouw sportpas op verschillende manieren checken:

  1. De einddatum van jouw abonnement staat gedrukt op de sportpas.
  2. Ga in onze webshop naar ‘Mijn profiel’, ‘Mijn geschiedenis’ en ‘Mijn Sportpas’. Daar kun je zien of jouw sportpas nog actief en geldig is en tot wanneer. Als daar geen actieve en geldige sportpas staat kun je altijd een nieuwe aanschaffen onder ‘Sportpassen’. Denk je dat dit niet klopt, omdat je wel een geldige sportpas hebt? Mail ons dan naar info@erasmussport.nl. Geef ons in ieder geval je voornaam, achternaam en sportpasnummer.
  3. De geldigheid van jouw sportpas is ook eenvoudig te checken via onze app. Klik op de homepage op het menu rechts bovenin het scherm. Vervolgens klik je op ‘my account’ om de geldigheid van jouw pas te bekijken.

Reserveren tennisbaan of squashbaan

Met een geldige sportpas kan dat via onze website! Klik op ‘Book court’ en log in met je inloggegevens van onze webshop. Heb je nog geen inloggegevens maar wel een geldige sportpas? Ga dan naar onze webshop en kies de optie ‘Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten’. Volg vervolgens de instructies waarbij je het mailadres opgeeft dat wij van je hebben genoteerd toen je je sportpas bij ons kocht. Let op: maak geen nieuw account aan als je al een sportpas hebt. Je hebt al een sportpas, dus ook al een account. Als je een nieuw account aanmaakt herkent het systeem je niet en kun je nog steeds niet inloggen. Toch een nieuw account aangemaakt en werkt het nu niet? Mail ons dan naar info@erasmussport.nl. Geef ons in ieder geval je voornaam, achternaam en sportpasnummer.

Heb je geen geldige sportpas, maar wil je wel een tennisbaan en/of squashbaan reserveren? Na aanschaf van een dagpas kunnen de medewerkers van de service desk een baan voor je reserveren. Je moet hiervoor dus wel even langs de desk komen! 

Jazeker, maar niet via onze website. Je zult dan even langs onze service desk moeten komen om meteen twee dagpassen af te rekenen.

Je kunt 24 uur van tevoren reserveren. Dat geldt zowel online (voor sportpashouders) als bij ons aan de servicedesk (voor sportpashouders en als je geen geldige sportpas hebt).

Je kunt maar één reservering tegelijkertijd maken. Zodra het tijdslot dat jij had gereserveerd is afgelopen, is het wel weer mogelijk om een volgende reservering te maken. Als je geluk hebt kun je dan dus ook het aansluitende blok weer reserveren. Of alvast een reservering maken voor morgen natuurlijk.

Sportaanbod

Je hoeft alleen een plek te reserveren voor de Small Group Training, Yoga en Cycling lessen. Reserveer een plekje in deze les via onze Erasmus Sport app.

Je hoeft alleen een plek te reserveren voor de Small Group Training, Yoga en Cycling lessen. De inschrijving voor deze lessen opent 1 dag van tevoren om 12.00 uur ’s middags. En zolang er nog plek is, kun je je uiteraard ook op de dag zelf nog inschrijven. Reserveer een plekje in de les via onze Erasmus Sport app.

Sorry, op dit moment niet. Maar als iemand zich afmeldt, komt die plek weer vrij. Het kan dus de moeite waard zijn om op een later moment nog een keer te kijken.

Let op: Je hoeft alleen te reserveren voor de Small Group Training, Yoga en Cycling lessen. 

Jammer dat je niet kunt komen sporten! Je kunt jouw inschrijving annuleren via de app.

Heb je een tennis- of squashbaan gereserveerd? Annuleer jouw reservering dan door te mailen naar info@erasmussport.nl.

Als je moet betalen voor een groepsles, betekent dat dat je op dit moment geen geldige sportpas hebt. Denk je dat dat niet klopt, omdat je wel een geldige sportpas hebt? Mail ons dan naar info@erasmussport.nl. Geef ons in ieder geval je voornaam, achternaam en sportpasnummer.

Voor de meeste van onze cursussen (o.a. squash en tennis) moet je iets bijbetalen. Het bedrag dat je moet bijbetalen ligt wel een stuk lager als je een geldige sportpas hebt. Dit verschil in prijs kun je zien door de cursus te bekijken in onze webshop als je niet ingelogd bent en vervolgens als je wel ingelogd bent. Zie je geen verschil in prijs? Controleer dan even of je nog wel een geldige sportpas hebt! Je kunt de geldigheid van jouw sportpas op verschillende manieren checken:

  1. De einddatum van jouw abonnement staat gedrukt op de sportpas.
  2. Ga in onze webshop naar ‘Mijn profiel’, ‘Mijn geschiedenis’ en ‘Mijn Sportpas’. Daar kun je zien of jouw sportpas nog actief en geldig is en tot wanneer. Als daar geen actieve en geldige sportpas staat kun je altijd een nieuwe aanschaffen onder ‘Sportpassen’. Denk je dat dit niet klopt, omdat je wel een geldige sportpas hebt? Mail ons dan naar info@erasmussport.nl. Geef ons in ieder geval je voornaam, achternaam en sportpasnummer.
  3. De geldigheid van jouw sportpas is ook eenvoudig te checken via onze app. Klik op de homepage op het menu rechts bovenin het scherm. Vervolgens klik je op ‘my account’ om de geldigheid van jouw pas te bekijken.

Als er geen actieve en geldige sportpas staat kun je altijd een nieuwe aanschaffen onder ‘Sportpassen’. Denk je dat dit niet klopt, omdat je wel een geldige sportpas hebt? Mail ons dan naar info@erasmussport.nl. Geef ons in ieder geval je voornaam, achternaam en sportpasnummer.

Jazeker! Wij bieden personal training én duo personal training aan! Voor slechts €19 per persoon kan je samen met een vriend of vriendin deelnemen aan 2 personal training sessies*. Ga je liever in je eentje? Dat is natuurlijk ook mogelijk! Voor €29 krijg je 2 personal training sessies* van onze personal trainer. 

Heb je een vraag over PT?  Stuur dan een mail naar pt@erasmussport.nl. Ook voor het maken van een afspraak kun je mailen naar dit e-mailadres.

*2 personal training sessies is 1 intake en 1 training sessie

Partners & sportclubs

Jazeker! Je kunt op veel meer plaatsen in Rotterdam en omstreken terecht met je Erasmus Sport pas. Bij verschillende partners krijg je kortingen of kun je gratis gebruik maken van hun aanbod.

Voor een overzicht van al onze partners kun je kijken op https://erasmussport.nl/korting-met-sportpas/.

Als je lid wilt worden bij een van onze studentensportverenigingen dan kun je rechtstreeks contact opnemen met de vereniging zelf.

Je vindt een overzicht van alle verenigingen via https://erasmussport.nl/verenigingen/ en van daar kun je doorklikken naar de website van de vereniging.

Dat verschilt per vereniging, elke vereniging hanteert daarvoor een ander tarief. Voor het antwoord op deze vraag kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met de vereniging zelf.

Je vindt een overzicht van alle verenigingen via https://erasmussport.nl/verenigingen/ en van daar kun je doorklikken naar de website van de vereniging. Je hebt wel voor de meeste verenigingen een sportpas nodig.

Vraag bij de betreffende vereniging na welke afspraken zij hierover hebben.

Bijna te veel om op te noemen! We hebben dagelijks groepslessen, vrije sportmogelijkheden en de fitness. Daarnaast bieden we ook diverse cursussen aan (soms tegen betaling) en hebben we 25 sportverenigingen met ieder hun eigen aanbod.

Ook kan je met je sportpas terecht bij veel sportpartners in Rotterdam.

https://erasmussport.nl/bodyfit/
https://erasmussport.nl/budo/
https://erasmussport.nl/cursussen/
https://erasmussport.nl/verenigingen/
https://erasmussport.nl/fitness/ 

Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met de betreffende vereniging. Je vindt een overzicht van alle verenigingen via https://erasmussport.nl/verenigingen/

Faciliteiten

Jazeker! Er zijn genoeg kluisjes aanwezig. Alle kluisjes zijn gratis te gebruiken en te openen/sluiten met een eigen opgegeven code.

Let op: elke nacht worden alle kluisjes gereset, dus zorg ervoor dat je ’s nachts geen spullen in de kluisjes laat liggen.

Wij hebben helaas geen eigen zwembad. Wel kun je op vertoon van je collegekaart met korting zwemmen bij het Oostelijk Zwembad. Voor meer informatie hierover kun je kijken op hun website: https://oostelijkzwembad.nl.

Met een geldige Erasmus Sport pas kun je via onze app een baan reserveren. Log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord die je hebt gebruikt om een sportpas te kopen. Ben je je gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten? Geen probleem! Klik op ‘forgot password’. Er opent een nieuwe pagina waar je je e-mailadres kunt invullen. Wij sturen je vervolgens een link waarmee je je wachtwoord kunt resetten. Lukt het niet om in te loggen? Laat het ons dan even weten door te mailen naar info@erasmussport.nl.

Heb je geen geldige sportpas, maar wil je wel een squashbaan reserveren? Na aanschaf van een dagpas kunnen de medewerkers van de service desk een baan voor je reserveren. Je moet hiervoor dus wel even langs de desk komen! 

Squashrackets zijn te huur voor €3,00 per stuk en squashballen zijn te koop voor €4,50 per stuk. Heb je een eigen racket en/of balletjes? Neem deze gerust mee. Het reserveren van een squashbaan is kosteloos. 

Let op: het is momenteel niet mogelijk om op dinsdag -en donderdagavond een squashbaan te reserveren, omdat dit de clubavonden van onze squashvereniging Tick in de Nick zijn.

Met een geldige Erasmus Sport pas kun je via onze app een baan reserveren. Log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord die je hebt gebruikt om een sportpas te kopen. Ben je je gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten? Geen probleem! Klik op ‘forgot password’. Er opent een nieuwe pagina waar je je e-mailadres kunt invullen. Wij sturen je vervolgens een link waarmee je je wachtwoord kunt resetten. Lukt het niet om in te loggen? Laat het ons dan even weten door te mailen naar info@erasmussport.nl.

Heb je geen geldige sportpas, maar wil je wel een tennisbaan reserveren? Na aanschaf van een dagpas kunnen de medewerkers van de service desk een baan voor je reserveren. Je moet hiervoor dus wel even langs de desk komen! 

Het reserveren van een baan is kosteloos. Tennisrackets te huur voor €3,00 per stuk, tennisballen te koop vanaf €2,50 per stuk. Heb je een eigen racket en/of tennisballen? Neem deze gerust mee.

Dat is zeker mogelijk! Neem hiervoor contact op met info@erasmussport.nl.

Jazeker! In elke kleedkamer bevinden zich open douches en privéhokjes waarin je kunt douchen. 

Uitrusting

Je kunt bij de service desk verschillende materialen lenen, huren of kopen om te kunnen sporten. Denk daarbij aan basketballen, tafeltennisbatjes, voetballen en volleyballen, squash- en tennisrackets (allemaal te huur voor €3) of squashballen, tennisballen, bitjes, grip voor je tennisracket etc. (allemaal te koop). Bij bijna alle groepslessen kun je ook gebruik maken van onze materialen en schoonmaakmiddelen om deze vooraf en achteraf te desinfecteren. Alleen bokshandschoenen lenen we niet uit, dus als je wilt boksen moet je die zelf meenemen. Als je twijfelt of je bepaalde materialen bij ons kunt lenen, huren of kopen kun je ons natuurlijk altijd bellen op 010-4081875 of mailen via info@erasmussport.nl

Voor Boxing, Boxing Bag en Kickboxing geldt dat je je eigen bokshandschoenen mee moet nemen. Voor alle andere sporten hoef je geen eigen materialen mee te nemen, maar dit mag natuurlijk wel.

Als je twijfelt of je bepaalde materialen bij ons kunt lenen, huren of kopen kun je ons natuurlijk altijd bellen op 010-4081875 of mailen via info@erasmussport.nl

Sportlessen

Jazeker! Je kunt bij onze service desk een dagpas kopen voor €7,50. Met deze pas kan je aan elke les meedoen. Let op: voor de Small Group Training, Yoga en Cycling lessen moet je van tevoren een plek reserveren. Dit doe je via onze webshop. Hier kan je ook direct je dagpas afrekenen. 

Als je die dag (ook) gebruik wilt maken van de fitness komt er nog een toeslag van €3,50 bovenop. Als je een keer mee wilt trainen met een club kun je het beste direct contact opnemen met die club.

We proberen lesuitval natuurlijk zoveel mogelijk te voorkomen. Een enkele keer kan het wel voorkomen dat er geen vervanger beschikbaar is bij afwezigheid van een docent. In deze gevallen zullen we dat altijd zo snel mogelijk melden via https://erasmussport.nl/roosters-lesuitval/, via onze Erasmus Sport app en via onze social mediakanalen.

Je kunt bij de service desk verschillende materialen lenen, huren of kopen om te kunnen sporten. Denk daarbij aan basketballen, tafeltennisbatjes, voetballen en volleyballen, squash- en tennisrackets (allemaal te huur voor €3) of squashballen, tennisballen, bitjes, grip voor je tennisracket etc. (allemaal te koop). Bij bijna alle groepslessen kun je ook gebruik maken van onze materialen en schoonmaakmiddelen om deze vooraf en achteraf te desinfecteren. Alleen bokshandschoenen lenen we niet uit, dus als je wilt boksen moet je die zelf meenemen. Als je twijfelt of je bepaalde materialen bij ons kunt lenen, huren of kopen kun je ons natuurlijk altijd bellen op 010-4081875 of mailen via info@erasmussport.nl

Voor Boxing, Boxing Bag en Kickboxing geldt dat je je eigen bokshandschoenen mee moet nemen. Voor alle andere sporten hoef je geen eigen materialen mee te nemen, maar dit mag natuurlijk wel.

Als je twijfelt of je bepaalde materialen bij ons kunt lenen, huren of kopen kun je ons natuurlijk altijd bellen op 010-4081875 of mailen via info@erasmussport.nl

Lidmaatschap & tarieven

Jazeker! Je kunt ook een sportpas aanschaffen voor de periode van 1 maand, 3 maanden of 6 maanden. In onze webshop kun je de prijzen van deze verschillende passen vinden.

De passen voor een vaste periode (1 maand, 3 maanden, 6 maanden of 1 jaar) gaan allemaal in op de dag van aankoop. Dat betekent dat, als je jouw sportpas voor 1 jaar op 7 december 2023 koopt, jouw sportpas geldig is tot en met 6 december 2024.

Onze actiepassen zijn geldig gedurende een vooraf vastgestelde periode, bijvoorbeeld tot en met 31 augustus. Op het moment dat je je pas bij de toegangspoort naast onze service desk scant zal op het scherm ook altijd te zien zijn tot wanneer je sportpas geldig is. Daarnaast kun je ook op deze manieren zien hoe lang jouw pas nog geldig is:

  1. De einddatum van jouw abonnement staat gedrukt op de sportpas.
  2. Ga in onze webshop naar ‘Mijn profiel’, ‘Mijn geschiedenis’ en ‘Mijn Sportpas’. Daar kun je zien of jouw sportpas nog actief en geldig is en tot wanneer. Als daar geen actieve en geldige sportpas staat kun je altijd een nieuwe aanschaffen onder ‘Sportpassen’. Denk je dat dit niet klopt, omdat je wel een geldige sportpas hebt? Mail ons dan naar info@erasmussport.nl. Geef ons in ieder geval je voornaam, achternaam en sportpasnummer.
  3. De geldigheid van jouw sportpas is ook eenvoudig te checken via onze app. Klik op de homepage op het menu rechts bovenin het scherm. Vervolgens klik je op ‘my account’ om de geldigheid van jouw pas te bekijken.

Nee, dat is niet mogelijk. Het volledige bedrag moet in een keer voldaan worden.

Nee, dat is niet mogelijk. Al onze sportpassen zijn niet opzegbaar, vandaar dat we zulke goede deals kunnen bieden met zo’n uitgebreid programma.

Zoals op de sportpas staat vermeld, is de pas strikt persoonlijk. Dit betekent dat anderen niet met jouw sportpas naar binnen mogen.

Als jouw pas toch gebruikt wordt door iemand anders, dan beschouwen we dit als fraude. De service desk medewerkers kunnen de pas innemen en deze blokkeren voor 3 weken. Check onze algemene voorwaarden voor meer informatie.

Nee, dat is niet mogelijk. Voor toegang tot de fitness betaal je een toeslag (zie ook www.erasmussport.nl/tarieven), die bovenop je basis sportpas gekocht kan worden.

EUR-medewerkers kunnen sporten tegen dezelfde tarieven als EUR-studenten. Zie onze webshop voor een overzicht van de verschillende tarieven.

Tijdens de actieperiodes in januari en september kan het zijn dat er voor medewerkers een nog gunstiger tarief wordt gehanteerd dan voor studenten. Houd om daarvan op de hoogte te blijven altijd onze website en social media in de gaten!

In september en januari hebben wij altijd een sportpassenactie waarbij we de sportpassen met een korting aanbieden.

Speciaal voor de leden van ESN (Erasmus Student Network: https://esnrotterdam.nl/ ) hebben we in september ook actiepassen voor een kortere periode. Ben je lid van ESN, vraag ESN dan om de voorwaarden.

Buiten de actieperiode om hebben we geen speciale deals voor studenten die hier korter dan een jaar verblijven, al kan er natuurlijk wel een sportpas worden aangeschaft voor een kortere periode dan een jaar. Voor die prijzen kun je kijken in onze webshop.

Als student van Hogeschool Rotterdam kun je tegen dezelfde tarieven sporten als studenten van de Erasmus Universiteit.

Benieuwd naar de tarieven? Klik hier. Direct een sportpas kopen? Dat kan in onze webshop of aan onze service desk.

Alle studenten van alle universiteiten kunnen bij ons voor hetzelfde tarief een sportpas kopen. We maken hierbij geen onderscheid tussen studenten van verschillende universiteiten.

Benieuwd naar de tarieven? Klik hier. Direct een sportpas kopen? Dat kan in onze webshop of aan onze service desk.

De prijzen voor de verschillende soorten sportpassen zijn te vinden in onze webshop.

Daarnaast hebben wij altijd in september en in januari een sportpassenactie waarbij we onze passen nog net iets goedkoper aanbieden. Deze acties zullen wij altijd communiceren via onze website en social media.

Bij onze service desk kun je voor je sportpas betalen met de pinpas (Maestro en V Pay) en met creditcard (MasterCard en VISA). 

In onze webshop kun je betalen met iDeal en creditcard. Bij het Erasmus Sport Café kun je betalen per pin (Maestro en V Pay) en met creditcard (Mastercard en VISA). 

Bij betaling met een creditcard wordt het transactiebedrag op het moment van de transactie rechtstreeks op de creditcard in rekening gebracht.

Nee, wij verlengen je sportpas niet. Als je je sportpas wilt verlengen kun je dat zelf doen in onze webshop of aan de service desk, waarbij je opnieuw het hele bedrag voor je verlengde sportpas moet voldoen.

Horeca

Jazeker! In Sports Building is er een groot café, genaamd het Erasmus Sport Café. Hier kun je terecht voor lunch, snacks, drinken en avondeten. Daarnaast is het ook mogelijk om hier activiteiten te organiseren. Wil je meer informatie over het organiseren van activiteiten? Neem contact op met sportcafe@erasmussport.nl.

Het menu van het Erasmus Sport Café is te vinden in ons café en op onze website, klik hier. Zodra je op de link hebt geklikt, kun je ons menu downloaden. Ook vind je op deze pagina de specials die wekelijks wisselen en dus niet standaard op ons menu staan. De prijzen van de specials zijn te vinden op de borden in ons café.

Je kunt zeker bij ons terecht voor een borrel, lunch of diner met een groep! Stuur een mail naar sportcafe@erasmussport.nl en geef in deze mail aan op welke datum je jouw activiteit wilt organiseren. We horen het ook graag als er nog andere wensen zijn. Aan de hand van jouw e-mail gaan we met elkaar in gesprek om tot een leuke activiteit te komen!

page end