App Coming Soon

Vitaal @ Work

Vitaal @ Work is het vitaliteitsprogramma van Erasmus Sport. Het programma is ontwikkeld voor alle medewerkers van de Erasmus Universiteit Rotterdam, in samenwerking met EZsports en gesponsord door het Zilveren Kruis.

Het bewegen op zich staat centraal, met de focus op het corrigeren van de “bureaustoelhouding”. Tijdens de vitaalsessies gaat het om het gehele lichaam activeren, door middel van rekken en strekken, balans- en mobiliteitsoefeningen en zelfs het versterken van spieren.

In de praktijk betekent dit dat een Personal Trainer naar de werkplek komt om in groepsverband verantwoord te bewegen. Met hun eigen groepje van 3 – 10 collega’s gaan de EUR medewerkers wekelijks 20 minuten onder begeleiding aan de slag. Het programma wordt afgestemd op wensen/behoeften van de groep. Het idee is op lage intensiteit bewegen, de NO SWEAT WORKOUT kan gewoon in werkkleding!

Verder krijgen de vitaaldeelnemers specifieke oefeningen en tips om zelf mee aan de slag te gaan; het doel is inzicht creëren om bewustere keuzes te kunnen maken voor een vitalere leefstijl. Met meer dan 70 vitaalgroepen in de week is het project inmiddels niet meer weg te denken op de campus. Vitaal @ Work wordt ook in een hybridevorm aangeboden, waarin thuiswerkers online inchecken en alsnog mee kunnen doen.

De EUR medewerkers investeren in zichzelf en doen, naast de reguliere vitaalsessies, vol enthousiasme mee met de intensieve variant, die wordt aangeboden in de nieuwe Personal Training ruimte van Erasmus Sport. Hier zijn de sporters, onder begeleiding van dezelfde Personal Trainers, welkom voor een fullbody workout, waar een ieder op zijn of haar niveau mee kan doen. Dit vrijblijvende trainingsmoment wordt 4x per week aangeboden. Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag kun je om 17.00u meedoen met de Vitaal circuit training; alleen op inschrijving. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op voor de inschrijflink.

Zoek je iets minder intensiefs? Ontspan en laad jezelf weer op tijdens Vitaal @ Yoga, begeleidt door Harvinder in Hall 5. Je kunt elke maandag, zonder inschrijving, meedoen om 11.00u.

Vitaal @ Work is geheel kosteloos voor de EUR medewerkers, gefinancierd door de Erasmus Universiteit Rotterdam en powered by EZsports.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Vitaal @ Work voor jou? Contact is mogelijk via vitaal@erasmussport.nl of stap binnen bij Erasmus Sport Personal Training; Sports Building