App Coming Soon

Fitness

Fitness

2023

Over onze fitness
Conditie, kracht of herstellen van een blessure? Erasmus Sport biedt de perfecte plek voor een ultieme workout. Met maar liefst meer dan 900m2 aan fitness vind je hier een zeer gevarieerd aanbod aan de meest geavanceerde fitness apparatuur van Life Fitness en Hammer Strength. De cardiozone (met o.a. Netflix), krachtzone, functionele trainingszone en de HIIT Boutique zorgen voor uitdagende trainingsmogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden. Natuurlijk ontbreekt professionele begeleiding niet. Er is altijd een instructeur aanwezig die je, indien gewenst, kan informeren en adviseren over het gebruik van de toestellen. Daarnaast kunnen ze je ook voorzien van doelgericht trainings- en voedingsadvies, afgestemd op jouw wensen en behoeften. Vraag onze instructeurs naar de mogelijkheden.

In de alomvattende cardiozone kun je werken aan je conditie. De toestellen zijn voorzien van de allernieuwste interactieve schermen en bevatten entertainment opties zoals Netflix. Daarnaast kun je gemakkelijk je wearables connecten met de apparatuur.

Voor het vergroten van je spierkracht en -massa kun je aan de slag in de krachtzone. Deze zone bevat gebruiksvriendelijke apparatuur en is in een logische volgorde gerangschikt. Hierdoor kun je gemakkelijk zelfstandig trainen. Wil je trainen met zwaardere gewichten? We hebben een zeer ruim aanbod aan krachtapparatuur en losse gewichten (dumbbells en barbells) van Hammer Strength. Daarnaast zijn er onder andere 5 racks met platforms aanwezig om een groot aantal essentiële samengestelde (compound) oefeningen uit te kunnen voeren. Verder biedt de unieke Fun(ctional) Zone de mogelijkheid tot sportspecifieke krachttraining en groepstraining, zoals bijvoorbeeld circuits.

En er is meer! In de functionele trainingszone heb je de mogelijkheid om te trainen met Kettlebells, meerdere Thera bands, Core Bags, Slam Balls en TRX. Zo kun je op een veilige manier trainen met je eigen lichaamsgewicht. 

Voor een full body cardio training en het verbeteren van je uithoudingsvermogen kun je in onze HIIT (High Intensity Interval Training) Boutique losgaan op de Hammer Strength HD Air Bikes, loopbanden, roeiers, plyo boxen en HIIT Benches. 

Let op: in onze fitness trainen we met schone sportkleding en sportschoenen en is alleen een afsluitbare (water)fles toegestaan. Het gebruik van een handdoek is verplicht.

Huisregels fitness

Vorige slide
Volgende slide

Openingstijden Erasmus Sport Fitness Centrum:

Maandag: 7.00 -16.45 uur
Dinsdag: 8.00 – 16.45 uur
Woensdag: 8.00 – 16.45 uur
Donderdag: 7.00 – 16.45 uur
Vrijdag: 8.00 – 16.45 uur
Zaterdag: 10.00 – 16.45 uur
Zondag: 10.00 – 16.45 uur

Over het Erasmus Sport Fitness Centrum

Erasmus Sport heeft een moderne fitness gelegenheid met een gevarieerd aanbod van hoogwaardige apparatuur van onze partner Life Fitness. De apparatuur is zo gekozen dat er een grote verscheidenheid aan individuele trainingsopties voor elke gebruiker mogelijk is.

Er is een uitgebreide cardio-sectie die zich voornamelijk richt op conditietraining en gewichtsbeheersing. Ook is er ruim aanbod om de core- en buikspieren te trainen.

Om de complete lichamelijke conditie te trainen is er een groot aantal gebruiksvriendelijke machines beschikbaar. De apparaten zijn in een logische volgorde gerangschikt, zodat je snel zelfstandig kunt trainen om je fitnessdoelen te bereiken.

Voor de groep die (sportspecifieke) spierkracht en –massa wil vergroten, zijn er een groot aantal toestellen (Hammer Strength) en diverse losse gewichten (dumbbells en barbells). Daarnaast zijn er twee powerracks aanwezig om een groot aantal essentiële samengestelde (compound) oefeningen uit te kunnen voeren. Verder biedt de unieke Gladiator Zone de mogelijkheid tot sportspecifieke krachttraining en groepstraining, zoals bijvoorbeeld circuits.

Er is meer! We bieden de mogelijkheid om te trainen met Kettlebells, meerdere Thera Bands, Plyo Boxen, Slam Balls en je kunt gebruik maken van onze TRX om veilig te trainen met je eigen lichaamsgewicht. Natuurlijk ontbreekt professionele begeleiding niet. Er is altijd een begeleider aanwezig die je indien gewenst kan informeren en adviseren over het gebruik van de toestellen. De begeleiders zorgen er graag voor dat er op verantwoorde wijze getraind wordt en kunnen je een individueel advies geven.

Voor wie een extra stap wil zetten op trainingsgebied, bieden we voedingsbegeleiding aan; een persoonlijk voedingsschema op maat geschreven, lettend op jouw wensen en behoeften. Vraag onze begeleiders naar de mogelijkheden.