010-408 1875 info@erasmussport.nl

BOKS & BUDO

BOKS & BUDO

Naast de BodyFit staan ook diverse boks- en budosporten in ons programma. Traditionele Japanse verdedigingssporten, maar ook andere traditionele krijgs- en vechtkunsten vind je bij Erasmus Sport!

Bekijk dit filmpje om een beeld te krijgen van de budolessen die wij aanbieden

Aikido

Aikido is Japans jongste traditionele krijgskunst, ontwikkeld door O’Sensei Morihei Ueshiba (1883- 1969). Vrij vertaald betekent aikido “de weg om in harmonie te komen met Ki”. Het behelst onder andere de natuur en de medemens. Het is vanuit dit spiritueel perspectief dat Aikido als krijgskunst op Erasmus beoefend wordt.

Aikido is voor iedereen die de conditie, coördinatie en motoriek wil verbeteren. Ook worden de concentratie en het waarnemingsvermogen ontwikkeld, waardoor een betere timing en een verhoogd reactievermogen ontstaat. In een later stadium wordt ook de geestelijke instelling ontwikkeld en meer aandacht gegeven aan de ontwikkeling van innerlijke kracht.

Jiu Jitsu Do

Het jiu jitsu do, als de kunst van het meegeven, is een zeer technische zelfverdedigingskunst. Ga geen krachtmeting aan, maar leer op een adequate manier te reageren op welke vorm van dreiging dan ook. De technieken uit het jiu jitsu do worden in drie hoofdgroepen onderverdeeld: nage waza of werptechnieken, katame waza of greeptechnieken en atemi waza of slag-, stoot- en traptechnieken.

Kickboksen

Bij Kickboksen wordt van verschillende boks- en traptechnieken gebruik gemaakt. Deze technieken worden aangevuld met specifieke conditietrainingen. Zelfvertrouwen, discipline en fitheid, maar ook plezier staan centraal binnen deze work-out. Daarnaast is kickboksen een uitstekende work-out tegen stress.

Pencak Silat

Pencak silat is de verzamelnaam voor traditionele Indonesische krijgskunsten. Er zijn verschillende stijlen ontwikkeld die vaak lokale dieren imiteren. Vaak spelen bij pencak silat mentaal spirituele elementen mee, waarbij fysieke en geestelijke ontwikkeling samengaan. De meer moderne stijlen en westerse invulling richten zich meer op het fysieke element.

Boksen

Boksen is één van de meest intensieve trainingen waaraan je kunt deelnemen. Conditie, kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid worden allemaal gemeten. Trainen kan om jezelf te versterken, meer zelfvertrouwen te krijgen, wedstrijdklaar te worden of gewoon als een recreatieve work-out, onder professionele begeleiding.

Tai Chi

Tai Chi heeft zijn oorsprong in China. Het bijzondere van de Tai Chi vechtkunst is het luisteren naar de tegenstander en het gebruik maken van de veerkracht van ontspannen spieren: interne energie. Belangrijk zijn ontspanning, een goede lichaamshouding en het begrijpen van energiepatronen. Het beoefenen van Tai Chi heeft gunstige effecten voor de gezondheid, het welbevinden en je persoonlijk functioneren. Het brengt je dichter bij jezelf en meer in balans.

Brazilian Jiu Jitsu

Braziliaans Jiu Jitsu is een zelfverdedigingssport waarbij de nadruk ligt op het grondgevecht. Door de tegenstander naar de grond te werken kan een klein persoon met techniek het winnen van een grotere, sterkere tegenstander. Om te winnen in het Braziliaans Jiu Jitsu wordt gebruik gemaakt van controles, armklemmen, beenklemmen en verwurgingen.

Urban Self Defense

Tijdens de Urban Self Defense-lessen ben je bezig met sport, conditie en martial arts. De lessen bestaand uit zogenaamde “pad drills” en technieken die tegen één of meerdere tegenstanders gebruikt kunnen worden. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe studenten die mee willen doen!

Judo

Judo is voor iedereen. Bij Erasmus Sport zowel recreatief als competitief mogelijk. Een intensieve training, met algemene warming up en steeds specifieker wordend. Werpen en niet geworpen willen worden. Controleren en niet gecontroleerd willen worden zijn twee ingrediënten voor een pittige judotraining.

Grappling

Technieken van het Braziliaanse Jiut Jitsu zijn gemixt met wrostellen en beenaanvallen om een complete worststijl te creeren. Het doel is om tegenstanders te controleren en het gevecht af te sluiten met een lock of choke. De sport wordt getraind zonder een traditionele gi (kimono). Grappling kan gebruikt worden als een vorm van zelfverdediging of een manier om in vorm te komen. Daarnaast kan het gebruikt worden als een aanvulling op je jiut jitsu en judotraning. Grappling vormt ook de perfect basis voor MMA. Het enige dat je nodig hebt is een korte broek zonder zakken en een strakke t-shirt.

CONTACT MET ONS

Volg ons op sociale netwerken

CONTACT
Burgemeester Oudlaan 50 │ 3062 PA │ ROTTERDAM │ 010 – 408 1875
INFO@ERASMUSSPORT.NL

KVK: 41125908  │  BTW: NL 0053.60.596.B.01

Show Buttons
Share On Facebook
Hide Buttons