010-408 1875 info@erasmussport.nl

BODYFIT & BUDO

BODYFIT & BUDO

BODYFIT 

In ons BodyFit programma bieden we dagelijks diverse sporten aan. Groepslessen van Aerobics en Zumba tot Insanity, maar ook Indoor Cycling en Yoga behoren tot de mogelijkheden. Met een Erasmus Sport Pas kun je deelnemen aan deze activiteiten.

Aerobics

Een populaire groepsles met stimulerende muziek. Goed voor de hart- en longfunctie, maar ook kracht, lenigheid en coördinatie worden verbeterd; zeker omdat Aerobics in combinatie met BBB wordt aangeboden.

Core Training

Een training gericht op gevarieerde rompoefeningen voor een stabiele en krachtige lichaamshouding. Grond- en staande oefeingen worden afgewisseld, net als statische en dynamische oefeningen. De work-out verbetert de algehele conditie en wordt afgesloten met een uitgebreid stretchdeel.

Power Pump

Bij deze intensieve work-out wordt gebruik gemaakt van halters en gewichtjes van 1,25 tot 10 kg. Door de vele herhalingen wordt er niet gericht op spiermassatoename, maar op het ‘strakker’ worden van spiergroepen. Let op! In verband met een beperkt aantal plaatsen moet je voor Powerpump in het bezit zijn van een deelnamekaartje. Uitgifte hiervan via de service desk is persoonlijk en start vanaf 75 minuten voor de les. Reserveren is niet mogelijk.

BBB

BBB is een low-impact activiteit, waarbij dus niet wordt gesprongen. Gericht op het versterken van de drie B’s: Buik, Billen en Benen. Vaak wordt bij deze oefeningen gebruik gemaakt van attributen zoals dynabands, gewichtjes of steps. BBB komt als combi-les in het rooster terug: in combinatie met Callanetics en Aerobics

High Intensity Training (HIT)

HIT is een van de zwaarste trainingen in ons programma waarbij door middel van intensieve intervaltraining de vetverbranding wordt gestimuleerd. HIT is niet geschikt voor beginnende sporters: het is een grote belasting op je totale lichaam en vergt veel energie. 

Indoor Cycling

Met staande, zittende en ‘jumpende’ oefeningen en sprints, simuleren we fietsen op vlakke weg en tegen de steilste berg. De opzwepende muziek en de stimulerende instructeur halen het beste uit je in deze work-out. 

Aerial Hoop

Vanaf 17 januari tot en met 7 maart kan je een Aerial Hoop cursus van 8 weken volgen bij de Pole Inspiration Dance Studio!
Elke dinsdag vanaf 17.30 – 19.00.
Gratis met je Erasmus Sport pas!
Lees meer…

Insanity

Een zeer intensieve work-out waar alles uit de kast wordt gehaald om in conditionele topvorm te komen. Een total-body-work-out waarbij spieren worden getraind waarvan je niet wist dat ze er waren. Naast een grotere spierspanning zorgt een hogere vetverbranding voor een strakker in je vel zitten.

Zumba

Zumba staat letterlijk voor snel bewegen en lol hebben. Het is een combinatie van fitness en Latijns Amerikaanse dansen als Salsa, Merengue, Reggaeton, Samba en Cumbia, maar dan zonder al te ingewikkelde choreo’s; dus haalbaar voor iedereen. Zumba is één van de toppers in het BodyFit-programma, en een feestje is het iedere keer weer.

Lady Style

Lady style danslessen helpen je om op te vallen! Veel plezier, danscombinaties en aantrekkelijke zelfverzekerdheid.

Yoga

Tijdens onze Yogalessen wordt veel gebruik gemaakt van standaard houdingen oftewel asanas. De asanas maken het lichaam sterk en soepel en zorgt voor meer energie, ontspanning en stressvermindering. Yoga is geschikt voor iedereen, er zijn 2 niveaugroepen. Ook tijdens de les worden er opties gegeven om te kunnen kiezen wat het beste bij jou past.

Callanetics

Bij callanetics wordt door middel van kleine bewegingen en veel herhaling aan een versteviging van de spieren gewerkt. De training is vrij rustig doch intensief wat callanetics bijzonder geschikt maakt voor mensen met bijvoorbeeld rugklachten of herstellenden van een blessure.

Strength & Conditioning

Trainingen bestaan uit functionele bewegingen, dus meerdere spiergroepen tegelijkertijd, tegen een relatief hoge intensiteit. Door de constante variatie in de trainingen blijf je je lichaam uitdagen om zo een constante verbetering van je conditie te garanderen. De hoge intensiteit zorgt ervoor dat je op alle vlakken van fitheid (uithouding, kracht, lenigheid, explosiviteit, snelheid) vooruitgang boekt en blijft boeken!

Steps

Steps is een totaaltraining op muziek en is voor iedereen toegankelijk. Het is gericht op het verbeteren van conditie, coördinatie en spierkracht, met een hoge intensiteit en verhoudingsgewijs lage belasting van wervelkolom en gewrichten. Tijdens de les ben je bezig met het op- en afstappen van de step in verschillende figuren.

BOKS & BUDOSPORTEN 

Naast de BodyFit staan ook diverse boks- en budosporten in ons programma. Traditionele Japanse verdedigingssporten, maar ook andere traditionele krijgs- en vechtkunsten vind je bij Erasmus Sport!

Brazilian Jiu Jitsu

Braziliaans Jiu Jitsu is een zelfverdedigingssport waarbij de nadruk ligt op het grondgevecht. Door de tegenstander naar de grond te werken kan een klein persoon met techniek het winnen van een grotere, sterkere tegenstander. Om te winnen in het Braziliaans Jiu Jitsu wordt gebruik gemaakt van controles, armklemmen, beenklemmen en verwurgingen.

Jiu Jitsu do

Het jiu jitsu do, als de kunst van het meegeven, is een zeer technische zelfverdedigingskunst. Ga geen krachtmeting aan, maar leer op een adequate manier te reageren op welke vorm van dreiging dan ook. De technieken uit het jiu jitsu do worden in drie hoofdgroepen onderverdeeld: nage waza of werptechnieken, katame waza of greeptechnieken en atemi waza of slag-, stoot- en traptechnieken.

Boksen

Boksen is één van de meest intensieve trainingen waaraan je kunt deelnemen. Conditie, kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid worden allemaal gemeten. Trainen kan om jezelf te versterken, meer zelfvertrouwen te krijgen, wedstrijdklaar te worden of gewoon als een recreatieve work-out, onder professionele begeleiding.

Judo

柔道 Judo is voor iedereen. Bij Erasmus Sport zowel recreatief als competitief mogelijk. Een intensieve training, met algemene warming up en steeds specifieker wordend. Werpen en niet geworpen willen worden. Controleren en niet gecontroleerd willen worden zijn twee ingrediënten voor een pittige judotraining.

Braziliaans Jiu Jitsu kan bij Erasmus Sport beoefend worden als vorm van zelfverdediging, als aanvulling op MMA, judo of traditioneel jiu jitsu do, maar ook als competitiesport.

Kickboksen

Bij Kickboksen wordt van verschillende boks- en traptechnieken gebruik gemaakt. Deze technieken worden aangevuld met specifieke conditietrainingen. Zelfvertrouwen, discipline en fitheid, maar ook plezier staan centraal binnen deze work-out. Daarnaast is kickboksen een uitstekende work-out tegen stress.

Pencak silat

Pencak silat is de verzamelnaam voor traditionele Indonesische krijgskunsten. Er zijn verschillende stijlen ontwikkeld die vaak lokale dieren imiteren. Vaak spelen bij pencak silat mentaal spirituele elementen mee, waarbij fysieke en geestelijke ontwikkeling samengaan. De meer moderne stijlen en westerse invulling richten zich meer op het fysieke element.

Tai Chi

Tai Chi heeft zijn oorsprong in China. Het bijzondere van de Tai Chi vechtkunst is het luisteren naar de tegenstander en het gebruik maken van de veerkracht van ontspannen spieren: interne energie. Belangrijk zijn ontspanning, een goede lichaamshouding en het begrijpen van energiepatronen. Het beoefenen van Tai Chi heeft gunstige effecten voor de gezondheid, het welbevinden en je persoonlijk functioneren. Het brengt je dichter bij jezelf en meer in balans.

Krav Maga

Krav Maga is een vorm van zelfverdediging tegen gewapende en ongewapende aanvallen. Leer hoe je jouw tegenstander kan doorgronden en de bedreiging kan controleren op een effectieve manier, zonder gewelddadig optreden. Zelfbewustzijn, psychologische mechanismen en het belang van het overwinnen van angsten zijn slechts een paar van de vele vaardigheden die je zult ontwikkelen tijdens deze trainingen. Kracht is geen noodzaak, iedereen moet zich kunnen verdedigen.

CONTACT MET ONS

Volg ons op sociale netwerken

CONTACT
Burgemeester Oudlaan 50 │ 3062 PA │ ROTTERDAM │ 010 – 408 1875
INFO@ERASMUSSPORT.NL

KVK: 41125908  │  BTW: NL 0053.60.596.B.01

Show Buttons
Share On Facebook
Hide Buttons